این فناوریها جذابیت گوشیهای سال ۲۰۱۹ را دوچندان میکنند
دیجیکالا مگ – منبع جامع اخبار و مقالات تخصصی در حوزهی محصولات دیجیتال، دانش و فناوری و بازی
هرچند هنوز برای بحث و گمانهزنی در مورد فناوریهای مربوط به گوشی های سال ۲۰۱۹ کمی زود است، اما باید بگوییم که طبق شواهد و قرائن، به نظر میرسد سال ۲۰۱۹ سال هیجانانگیزی برای صنعت موبایل خواهد بود. متأسفانه سال ۲۰۱۸، به دلیل کمبود نوآوریهای هیجانانگیز، تا حالا سال خوبی برای صنعت گوشی های هوشمند نبوده است.
سال ۲۰۱۸ را میتوان سال بریدگی نمایشگر نامگذاری کرد زیرا روزبهروز به گوشیهای مجهز به این مشخصه افزوده میشود. از بین ویژگیهای جذاب گوشیهای عرضهشده در این سال، میتوانیم به دوربین سهگانه گوشی هواوی P20 پرو و دیافراگم دوگانه پرچمداران سامسونگ اشاره کنیم. حتی آیفونهای ۲۰۱۸ که تا کمتر از دو هفته دیگر معرفی میشوند، نمیتوانند هوای تازهای را برای این صنعت به ارمغان بیاورند، زیرا به نظر میرسد امسال برای این آیفونها، سال مدلهای S خواهد بود.
با این حال برای سال آینده تا حد زیادی امیدوار هستیم. در سال ۲۰۱۹ سامسونگ قرار است گوشی تاشو خود را روانه بازار کند و بر اساس گزارشهای منتشر شده، گوشی گلکسی اس ۱۰ مطمئنا گجت بسیار هیجانانگیز و نوآورانهای خواهد بود. علاوه بر این، به لطف تکامل فناوریهای پیشرفته، شرکتها میتوانند ایدههای بلندپروازانه خود را در این سال عملی کنند. در ادامه به تعدادی از این فناوریهای هیجانانگیز نگاهی میاندازیم.
۷+۵
اگر فکر میکنید تراشههای فعلی بسیار قدرتمند و کممصرف هستند، پس مطمئنا با عرضهی اولین گوشیهای مبتنی بر تراشههای ۷ نانومتری نظرتان تغییر خواهد کرد. کمتر از دو هفته دیگر، اپل آیفونهای مبتنی بر تراشه A12 که از فناوری ۷ نانومتری بهره میبرد، معرفی میکند. در ادامه نوبت به گوشیهای هواوی میت ۲۰ میرسد و بعد از آن تا انتهای سال ۲۰۱۹ روزبهروز به گوشی های مجهز به چنین تراشههای پیشرفتهای افزوده میشود. بسیاری از افرادی که از گوشی های مبتنی بر تراشههای ۱۰ نانومتری یا قدیمیتر استفاده میکنند، در سال ۲۰۱۹ به استفاده از گوشیهای مجهز به این تراشههای پیشرفته روی میآورند.
در همین زمینه باید خاطرنشان کنیم که فاز نخست شبکههای ۵G تا چند ماه دیگر عملیاتی میشود و تا فصل بهار هم شاهد اولین گوشی ۵G خواهیم بود و در نیمه دوم سال ۲۰۱۹ به تعداد گوشی های مجهز به این فناوری افزوده میشود. از مهمترین قابلیتهای این فناوری میتوانیم به سرعت بسیار بالا، تأخیر پایین و افزایش عمر باتری گجتها اشاره کنیم.
حسگر اثر انگشت زیر صفحهنمایش
در سال آینده، حدود ۱۰۰ میلیون از گوشیها مجهز به حسگر اثر انگشت زیر صفحهنمایش خواهند بود. این تکنولوژی میتواند به کاهش بیشازپیش حاشیه نمایشگرها منجر شود یا فضای کافی برای تعبیه قطعات جدید در پشت گوشی را فراهم کند. در این زمینه حسگرهای اپتیک و حسگرهای مافوق صوت وجود دارد. طبق گزارشها، سامسونگ برای گلکسی اس ۱۰ قصد دارد از حسگر مافوق صوت کوالکام استفاده کند و به دلیل قیمت بالای این تکنولوژی، تا اطلاع ثانوی فقط گوشیهای پرچمدار از آن بهره میبرند.
در حال حاضر هم برخی گوشیها، مانند گوشی های شرکتهای ویوو و اوپو از این فناوری بهره میبرند. اما این حسگرها از نوع اپتیکال هستند و به همین خاطر در مقایسه با حسگرهای مافوق صوت سرعت و کیفیت پایینتری دارند. در همین زمینه باید بگوییم که شاید برای اولین بار در گوشی میت ۲۰ پرو شاهد استفاده از حسگر مافوق صوت کوالکام باشیم، البته هنوز نمیتوان با قاطعیت در این مورد صحبت کرد.
واقعیت افزوده و دوربینهای سهگانه
با توجه به محبوبیت فزاینده دوربینهای سهگانه، خبرهای پراکندهای در مورد احتمال بهرهگیری گلکسی اس ۱۰ و نسل جدید آیفونها از این مشخصه منتشر شده است. در همین زمینه باید خاطرنشان کنیم که شاید این دوربینهای سهگانه تنها برای گرفتن عکسهای باکیفیت مورد استفاده قرار نگیرند، بلکه احتمالا کاربرد فرعی آنها در زمینهی واقعیت افزوده و نقشهبرداری سهبعدی از محیط خواهد بود.
اپل بودجهی هنگفتی را به این فناوری اختصاص داده است و احتمالا در نسل بعدی گوشی های آیفون شاهد ارائهی قابلیتهای پیشرفته مربوط به واقعیت افزوده خواهیم بود. طبق جدیدترین شایعات، اپل با بهرهگیری از دوربینهای پیشرفته و تشخیص حرکات دست، میخواهد فناوریهای مربوط به فیلمهای علمی-تخیلی را به واقعیت بدل کند.
گوشی های تاشو
سامسونگ از پیشگامان صنعت نمایشگرهای تاشو محسوب میشود و قصد دارد اولین گوشی تاشو خود را در سال ۲۰۱۹ روانه بازار کند. این گوشی مطمئنا از لحاظ سختافزاری از امکانات گوشیهای پرچمدار بهره میبرد اما انتظار میرود قیمت آن دو برابر این گوشی ها باشد. البته سامسونگ در این زمینه تنها نیست و شرکتهایی مانند هواوی و شیائومی هم در حال توسعه گوشیهای تاشو هستند تا هرچه سریعتر این گجتها را در بازار عرضه کنند.
گوشی های تاشو از جمله گجتهای جذاب و نوآورانهای هستند که شاید به موفقیت عظیمی برسند و شاید هم دچار مرگ زودرس شوند. در هر صورت، همین صرف حضور این فناوری نوآورانه میتواند هوای تازهای را برای صنعت گوشی های هوشمند به ارمغان بیاورد. علاوه بر این، بعد از ذوقزدگی سازندگان برای بهرهگیری از بریدگی نمایشگر، حالا شاهد زیباتر شدن این بریدگیها و در برخی موارد حذف آنها هستیم. به همین خاطر شاید در سال ۲۰۱۹ شاهد تعداد بیشتری از گوشیهای مجهز به نمایشگرهای یکدست و بدون حاشیه باشیم.
در نهایت باید باز هم تکرار کنیم که سال ۲۰۱۹ سال هیجانانگیزی برای گوشی های هوشمند است و بعد از چند سال عاری از نوآوریهای پر سروصدا، احتمالا در این سال میتوانیم عملی شدن ایدههای بلندپروازانه شرکتها را ببینیم.
بیشتر بخوانید: ۱۴ ویژگی مورد انتظار از گوشیهای پرچمدار سال ۲۰۱۹
منبع: Phone Arena
The post این فناوریها جذابیت گوشیهای سال ۲۰۱۹ را دوچندان میکنند appeared first on دیجیکالا مگ.