چه لباس هایی برای ورزش مناسب نیست؟
وقتی صحبت از ورزش می شود انگیزه مهمترین قسمت کار است. اما در کنار انگیزه لباسی که برای ورزش کردن انتخاب می کنید نیز مهم است. سویشرتهای گشاد و تیشرتهای نخی شاید خوب باشند ولی مناسب پوشیده شدن حین ورزش نیستند. در این مقاله به مواردی که مناسب پوشیده شدن حین ورزش نیستند می پردازیم.
۱- لباسهای ۱۰۰٪ کتان
از آنجاییکه نخ به راحتی رطوبت را جذب می کند و خشک شدن آن بسیار کند است، بعد از یک تمرین یک ساعته متوجه می شوید که عرق به بدن شما چسبیده است و این در طولانی مدت می تواند موجب بروز قارچ های پوستی و بیماری های دیگر شود.
از لباس های نخی خاص ساخته شده برای ورزش استفاده کنید. این لباس ها به دلیل تکنولوژی بکار برده شده در آنها قطرات عرق را به سرعت از بدن شما دور می کنند.
توجه کنید که به محض اینکه حس کردید یک لباس دیگر بوی عرق را به خود گرفته است و این بو تا حدی ماندگار شده دیگر از آن استفاده نکنید.
۲- کفش های مشکلدار
کتانی هایتان را تا زمانی بپوشید که کفی آن ها خراب نشده باشد یا حفره در آنها ایجاد نشده باشد. کفی های خراب شده یا پوسیده به سرعت روی مفصل های شما تاثیر می گذارند. مخصوصا ورزشکاران حرفه ای در رشته های بسکتبال، فوتبال و والیبال به این نکته خیلی توجه کنند.
به طور میانگین هر ۸۰۴ کیلومتری که می دوید باید کتانی های ورزشی خودتان را تعویض کنید. مثلا اگر هفته ای دوبار ورزش می کنید، هر یک سال یک جفت کفش جدید بخرید.
حین خرید کتانی های ورزشی از متخصص این کار بخواهید که سایز دقیق پای شما را برایتان انتخاب کند.
۳- نیم تنههای غیر ورزشی
اگر حین ورزش کردن ناراحت باشید یا اعتماد به نفستان را از دست بدهید نمی توانید به راحتی ورزش کنید. یک نیم تنه ورزشی این امکان را در اختیار شما قرار می دهد.
حین خرید نیم تنه ورزشی به دو نکته توجه کنید. یکی میزان فشار ورزش و دیگری هیکل خودتان. نیم تنه های کم فشار برای ورزش هایی مثل یوگا و دویدن هستند در صورتی که نیم تنه های استرج و تنگ برای ورزش های حرفه ای و تخصصی تر انتخاب می شوند. خانمها هم از سینهبندهای ضد تعریق استفاده کنید که حین ورزش اذیت نشوید.
۴- جواهرات و زیورآلات
جواهراتی که آویزان می شوند، به این ور و آن ور می روند و یا گیر می کنند در باشگاه ورزشی جایگاهی ندارند. متخصصان ورزشی بر این عقیده اند که حتی حلقه ی نامزدی را قبل از رفتن به باشگاه در خانه بگذارید و بدون آن ورزش کنید.
۵- هدفون با صدای بلند
درست است که ورزش کردن همراه با آهنگ انرژی شما را چند برابر می کند ولی اگر صدای آن کم باشد بهتر است. زیرا آگاهی شما از محیط اطرافتان را به شدت کاهش میدهد.
۶- لباسهای گشاد
لباس های گشاد برای راه رفتن معمولی هستند و نه برای ورزش کردن یا دویدن. هرگونه لباسی که حین ورزش کردن برای شما دست و پا گیر باشد و موجب آزار و اذیت شما شود را باید عوض کنید. این لباس ها تنظیم بدن شما، ژست شما و تعادل شما را بهم می زنند.
۷- لباس های تنگ
قسمت های پاچه ی شرت ها و شلوار ها، آستین ها و سرشانه ها و زیربغل و فاق لباس های ورزشی شما باید به اندازهای آزاد باشد که به راحتی بتوانید مفصل ها را حرکت دهید.
۸- لوسیونها و عطرهای سنگین
هیچ کس دوست ندارد حین ورزش بوی عرق بدهد ولی استفاده ی بی رویه از عطر و ادکلن نیز موجب آذار و اذیت شما و اطرافیان می شود. عطرهای سنگین کاملا انرژی گیر هستند و حتی بعضا موجب سردرد شما نیز می شوند.