ترشی بندری خوشمزه چطور درست می شود؟
“ترشی بندری” یکی از ترشی های تند و خوشمزه می باشد که در آن تمبر هندی و فلفل زیادی استفاده می شود.
طرز تهیه ترشی بندری خانگی
ترشی بندری یکی از بهترین چاشنی هایی است که می توان در کنار غذا سرو کرد و در طرز تهیه ترشی بندری اصیل از فلفل زیادی استفاده می شود ولی شما می توانید بسته به ذائقه خود میزان فلفل آن را کم و زیاد کنید پس با ما همراه باشید تا دستور تهیه این ترشی تند و خوشمزه را آموزش دهیم.
مواد لازم برای ترشی بندری:
بادمجان قلمی | 5 عدد |
تمبرهندی | 2 بسته |
سرکه | یک و نیم پیمانه |
سیب زمینی ترشی | 5 عدد |
سیر | 2 بوته |
پیاز ریز | 15 تا 20 عدد |
هویج | 4 عدد |
کرفس | 5 شاخه |
گشنیز | 500 گرم |
ترخون و نعنای خشک | 3 ق غ |
فلفل تند خشک شده | 5 عدد |
گلپر | 3 ق غ |
نمک، فلفل و زردچوبه | به میزان لازم |
دستور تهیه ترشی بندری :
ابتدا گشنیز را پاک کرده و بشویید سپس داخل آبکش بریزید تا آب اضافی اش برود. گشنیز را روی یک پارچه تمیز پهن کنید تا بخوبی خشک شود سپس خرد نمایید. بادمجان ها را یک در میان پوست گرفته و به ابعاد دلخواه خرد کنید بعد از شستن روی یک پارچه پهن کنید تا خشک شود. سیب زمینی، سیر و پیاز را بعد از پوست گرفتن بشویید ، سپس خرد کرده و روی یک پارچه پهن کنید تا آب آن گرفته شود. برگ های جوان کرفس را هم به همراه گشنیز خرد نمایید . ساقه آن را به شکل نگینی جداگانه خرد کنید.
در این میان که سبزیجات در حال خشک شدن هستند تمبرهندی را با مقداری آب جوشانده و از صافی عبور دهید سپس به همراه بادمجان خرد شده و سرکه داخل قابلمه ای بریزید و روی حرارت بگذارید تا بادمجان ها بپزد. در حدی که کمی نرم شود کافی است بادمجان ها را زیاد نپزید چون له میشود. در این میان باقی سبزیجات خرد شده ، سبزی معطر خشک شده و ادویه ها را مخلوط کرده و به قابلمه بادمجان ها اضافه کنید و خوب هم بزنید تا همه مواد و طعم ها با هم ترکیب شوند. ترشی را به همان حالت رها کنید تا سرد شود سپس در یک یا چند شیشه تمیز و خشک بریزید و درب آن را ببندید و تا زمان سرو در یخچال نگهداری نمایید.
نکات تکمیلی در مورد ترشی بندری
- ترشی بندری جزو ترشیجات و شور میباشد.
- زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 40دقیقه.
- توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 6 نفر مناسب میباشد.