چرا لثه ما خونریزی میکند؟
دیجیکالا مگ – منبع جامع اخبار و مقالات تخصصی در حوزهی محصولات دیجیتال، دانش و فناوری و بازی
تا به حال برایتان اتفاق افتاده است که زمان مسواک زدن لثههایتان خون بیاید؟ شاید این خونریزی یک هشدار باشد که فشار زیادی به لثهها وارد میکنید و شاید هم دلایل دیگری داشته باشد. خونریزی لثه یک مشکل رایج است و اگر به درستی درمان شود، به راحتی از بین میرود. ورم و التهاب لثه یا هر بیماری دیگری که در مورد لثهها وجود داشته باشد، یکی از دلایل اصلی خونریزی لثه به شمار میرود. طبق یکی از آمارهایی که در بریتانیا انجام شده است، حدود ۷۵ درصد از افراد بزرگسال بالای ۳۵ سال دچار ورم و خونریزی لثه هستند، همچنین در بیش از نیمی از نوجوان های این جامعه هم این مشکل دیده شده است.
علت بیماری لثه
بیماری لثه به دلیل ساخت پلاک روی دندان به وجود میآید. پلاک یک ماده چسبناک حاوی باکتری است. برخی از باکتریهای موجود در پلاک دندان بدون ضرر هستند ولی برخی دیگر سلامت لثهها را تهدید میکنند. اگر پلاکهای تشکیل شده روی دندان را از بین نبرید، سفت میشوند و لثهها را اذیت میکنند. همچنین پلاکها میتوانند باعث قرمزی، خونریزی، تورم و درد شوند.
در حالی که بهداشت ضعیف دهانی یکی از دلایل اصلی بیماری لثه به شمار میرود، بسیاری از فاکتورهای دیگر هم میتوانند علت خونریزی لثه را افزایش دهند که عبارتاند از:
- سیگار کشیدن
- وراثت بیمار لثه در خانواده
- سیستم ایمنی ضعیف به دلیل اچ ای وی یا انجام شیمی درمانی
- دیابت
- سوء تغذیه
- استرس
- افرایش سن
اگر التهاب لثه به درستی درمان نشود، میتواند در مراحل شدیدتر به بیماریهای وخیم لثه مانند پریودنتیت و عفونتهای بافت و زخم لثه منجر شود. به همین دلیل بسیار مهم است که برای جلوگیری از خونریزی لثه راهکارهایی را انجام دهید تا التهاب لثه پیش از پیشرفت در مراحل بعدی درمان شود.
با بیماری لثه چطور مدارا کنیم؟
بهترین روش برای پیشگیری از بیماریهای لثه این است که بهداشت دهان را در سطح خوب و صحیح انجام دهید تا از ایجاد پلاک دندان جلوگیری شود. اگر کمی دچار ورم لثه شدید، حداقل دو بار در روز دندانهای خود را مسواک بزنید تا این ورم از بین برود. البته این تعداد دفعات در روز حتی اگر دچار بیماری لثه نیستید، هم میتواند از بروز آن پیشگیری کند. استفاده از نخ دندان و دهانشویهها دندان و لثهها را از باکتری و پلاکهای اضافی مصون میدارد. همچنین بهتر است این توصیهها را جدی بگیرید:
- سیگار نکشید.
- از خمیر دندان حاوی فلوراید استفاده کنید، این ماده معدنی از پوسیدگی دندان جلوگیری میکند.
- حداقل سالی یکبار به پزشک مراجعه کنید.
اگر قبلاً بیماری لثه و یا پلاک دهانی شدیدی داشتهاید، نمیتوانید برای تمیز کردن آن به تنهایی دست به کار شوید و انتظار داشته باشید با نخ دندان یا مسواک زدن از بین برود. در این شرایط بهتر است به پزشک مراجعه کنید.
دیگر دلایل خونریزی لثه
با وجود اینکه ورم و بیماریهای لثه از اصلیترین دلایل خونریزی لثه هستند، دلایل دیگری هم وجود دارند که این شرایط را به وجود میآورند:
- پروتزهای دندانی متداول
- مسواک جدید
- بروکسیسم، یک آسیب غیردائمی دندان است که به دلیل وجود استرس ایجاد میشود. این مشکل معمولاً در حال خواب به وجود میآید و باعث میشود که فرد از خواب بیدار شود.
- دندانهای تیز و شکسته که باعث پارگی لثه میشوند.
- استفاده از نخ دندان برای اولین بار
با این نکات گفته شده، اگر همچنان نگران خونریزی لثه خود هستید برای انجام چکاپ به پزشک مراجعه کنید.
بیشتر بخوانیم: ۱۰ روش موثر برای درمان دندان درد در خانه
The post چرا لثه ما خونریزی میکند؟ appeared first on دیجیکالا مگ.