آیا گوشیهای کوچک به آخر خط رسیدهاند؟
دیجیکالا مگ – منبع جامع اخبار و مقالات تخصصی در حوزهی محصولات دیجیتال، دانش و فناوری و بازی
سونی آخرین شرکت بزرگی بود که همواره به ساخت گوشی های کوچک علاقه نشان میداد. این شرکت در چند سال اخیر، در کنار معرفی پرچمداران، مدل کامپکت و جمعوجور آنها را هم روانه بازار میکرد. این روند تا همین نمایشگاه IFA 2018 ادامه داشت، جایی که گوشی اکسپریا XZ3 معرفی شد اما خبری از مدل کامپکت آن نبود. آیا دیگر تقاضایی برای گوشی های کوچک وجود ندارد؟ یا اینکه شرکتها برای کسب سود بیشتر عطای این گوشیها را به لقایش بخشیدهاند؟
در سالهای گذشته، اندازه پیشفرض گوشیها با کاهش قیمت پنلهای صفحهنمایش، بزرگ و بزرگتر شد. در همین حین، کیفیت گوشیهای کوچکتر بدتر از قبل شد. کمپانیهایی مانند الجی و سامسونگ، برای نامگذاری گوشیهای کوچکتر خود، از نام گوشیهای پرچمدار به همراه عبارتی مانند mini استفاده میکردند و از این نامها برای گجتهای پایینرده و میانرده بهره میبردند. سونی این رویکرد فریبآمیز را اتخاذ نکرد و در عوض برای گوشی های کوچک از بهترین سختافزارها بهره میبرد.
سونی در این زمینه آنقدر عملکرد خوبی داشت که کاربران میتوانستند با انتخاب گوشی های کوچک این شرکت، به جدیدترین و بهترین سختافزارها دسترسی داشته باشند. البته از لحاظ فنی سونی تنها شرکتی نیست که توجه زیادی به ساخت این گوشیها نشان داده است. آیفون ۸ هم با بهرهگیری از نمایشگر ۴.۷ اینچی گوشی نسبتا کوچکی محسوب میشود، اما همانطور که سونی قصد ساخت مدل کامپکت XZ3 را ندارد، اپل هم به ارائه گوشیهای مجهز به نمایشگرهای بزرگتر روی آورده است. طبق شایعات منتشرشده، اپل این بار سه گوشی را معرفی میکند که کوچکترین آنها از صفحهنمایش ۵.۸ اینچی بهره میبرد.
در مورد گرایش عموم کاربران به گجتهای مجهز به نمایشگرهای بزرگتر نمیتوان با قاطعیت صحبت کرد، زیرا در این زمینه آمار و اطلاعات مشخصی وجود ندارد. شاید همچنان بازاری برای گوشی های کوچک وجود داشته باشد و شاید هم دیگر کمتر کاربری به دنبال چنین گوشیهایی است. طراحی گوشیها در یک سال گذشته تغییرات زیادی را پشت سر گذاشته است. استاندارد تصویر ۱۸:۹ حالا به یک استاندارد همگانی تبدیل شده و شرکتها با بهرهگیری از این استاندارد میتوانند بدون افزایش محسوس عرض صفحهنمایش، از پنلهای بزرگتری استفاده کنند. بهعنوان مثال، مدل کامپکت اکسپریا XZ2 مجهز به صفحهنمایش ۵ اینچی با نسبت تصویر ۱۸:۹ بود و تا همین چند سال گذشته هم فردی از گوشیهای ۵ اینچی بهعنوان گوشیهای کوچک یاد نمیکرد بلکه چنین اندازهای کاملا طبیعی و همهگیر بود.
حاشیهی نمایشگرها هم رو به موت هستند و به همین خاطر حالا شرکتها میتوانند بخش اعظمی از پنل جلویی گوشی را با صفحهنمایش بپوشانند. با توجه به این پیشرفتها، حالا کاربران برای بهرهگیری از نمایشگر بزرگتر، نیازی به خرید گوشیهای مجهز به بدنههای بزرگتر ندارند. البته باید خاطرنشان کنیم که در دنیای تکنولوژی و بهخصوص در صنعت موبایل که ترندها مرتبا تغییر میکنند، نمیتوانیم با قاطعیت در مورد آینده این گجتها صحبت کنیم.
برخی از کارشناسان در مورد عدم عرضه مدل کامپکت XZ3 اعتقاد دارند که این پرچمدار تفاوت چندانی با مدل XZ2 ندارد که شش ماه پیش عرضه شد و به همین خاطر عرضه مدل کامپکت آن هم چندان منطقی نبوده است. با این حال، هنوز در مورد قطع امید سونی از سری گوشیهای کامپکت نمیتوانیم با قاطعیت نظر بدهیم. رییس بخش بازاریابی سونی در این مورد گفته که آنها تا اطلاع ثانوی، تولید این سری گوشیها را متوقف نمیکنند اما در ضمن اعلام کرده که در مورد محصولات آینده این سری از گجتها هم نمیتواند اظهارنظر کند. بخش موبایل سونی اصلا وضعیت مالی خوبی ندارد و به همین خاطر سختگیری مدیران برای هزینه کردن بودجههای این بخش از سونی، بیشتر از گذشته شده است.
اگر سونی را کنار بگذاریم، آیا شرکت دیگری به ساخت گوشی های کوچک روی میآورد؟ در این زمینه هم نمیتوانیم امید زیادی داشته باشیم. در چند ماه گذشته، شایعات پراکندهای در مورد توسعه مدل جدید آیفون SE منتشر شده که طبق نظر تحلیلگران، احتمال تحقق این موضوع بسیار پایین است. شرکت TCL (مالک برند بلکبری) هم گویا در نظر دارد گوشی جدیدی از برند Palm را روانه بازار کند. اگر این گوشی اندرویدی ۳.۳ اینچی روانه بازار شود، به احتمال زیاد بهرهمند از طراحی جذاب و سختافزارهای قابل توجه نخواهد بود.
در نهایت باید بگوییم که شاید بهصورت پراکنده گوشیهای کوچکی روانه بازار شوند، اما دیر یا زود باید مرگ این نوع از گجتها را بپذیریم.
بیشتر بخوانید: معرفی ۸ گوشی کوچک برتر بازار
منبع: Engadget
The post آیا گوشیهای کوچک به آخر خط رسیدهاند؟ appeared first on دیجیکالا مگ.